CURRENT WORK

Salt Lake City, UT Residence

Private Residence, Salt Lake City, Utah

 

P H Architects is working on an extensive renovation and some additions to a private residence in the Sugar House neighborhood of Salt Lake City.

 

We have replaced all of the finishes throughout this residence, as well as provided new Kitchens and Bathrooms. We have added a new Family Room, fireplace, Exercise Room, outdoor fireplace and Pergola. We were able to source spectacular Blue Bahia slabs for the Master Bathroom’s shower and countertops.

 

The exterior has been renovated with a new asphalt shingle roof, copper trim and gutters and new stucco. The design elements adhere to the surrounding aesthetic context. 

 

Ocean Front Residence

Darien, Connecticut

 

P H Architects was approached by a client who had purchased a 2-acre property on the waterfront in Darien, Connecticut. The lot had a 50-year old house and man-made pond on the property, which had a host of regulatory violations associated with it. The Owners had decided to remove the existing house and pond in order to eradicate the zoning violations and build a new residence.

 

Piloting through the various regulatory approvals for this project was difficult. The property is within a flood zone, therefore meeting the building height and maintaining the minimum floor elevations within the flood zone were challenging. In addition, the regulatory approvals to remove the pond were almost impossible.

 

We successfully obtained the regulatory approvals and are developing the design for a shingle-style coastal home that befits this beautiful waterfront property.

 

1700 on the Park Residences

 

Salt Lake City, Utah

 

1700 on the Park is a unique 70-unit apartment development located on a 2.8 acre site. The site is adjacent to Creekside Park, Big Cottonwood Regional Park and the Lions Holladay Fitness and Recreation Center. There are many benefits of the close proximity to over 100 acres of open parkland and the recreation center; 1700 on the Park has access to green space, jogging paths, ball fields, swimming pool, basketball, racquetball, weight training, aerobics studio and adaptive recreation for handicapped persons.

 

The developer of this project was looking for a distinctive vernacular for the area. He decided on a New England/shingle style look, which is unique for the area, and responds to the exceptional attributes of the site. We also limited the building heights to four stories to better respond to the surrounding open spaces.

 

As a result of the scope for this project, we have completed the regulatory process quickly and the project was very well received.

 

Lake House

Winchester, Connecticut

 

P H Architects was selected to design a four bedroom private residence on Highland Lake in the hills of Litchfield, Connecticut. The Owners wanted a traditional Adirondack-styled lake house.

 

The exterior of the house reflects the great camps of the Adirondack Mountains with the use of wood shingles, native fieldstone and log work for the columns and brackets. We designed an all-wood interior with log work columns and railings. We drew from many of the craftsmen in the Adirondack region to bring the authentic craftsmanship to these elements, which are the hallmark of the great camp style.

 

Overcoming arduous regulatory approvals, we were involved with the design and reconstruction of the lake wall and a new dock on the waterfront. Here we continued to reinforce the aesthetic of the Adirondack charm.

 

Horse Barn

Wellington, Florida

 

P H Architects was asked by an existing client to develop the design of an exterior Horse Barn being constructed in Wellington, Florida.

 

This barn is located in the Grand Prix Village next to the Palm Beach International Equestrian Center. The design of the barn was important in keeping with the high standards and context of the immediate area.

 

Together, we designed and implemented a stone veneer fenestration, along with a colonnade with stone bases. Further, we redesigned the exterior trim and added a gable to balance the front elevation elements.

 

Private Residence

Wellesley, Massachusetts

 

P H Architects is collaborating on extensive renovations to a private residence in Wellesley, Massachusetts. These renovations include a family room, new kitchen and master suite.

 

Coupled with those interior renovations, we are adding dormers and windows in the front of the house and a new entry porch. The porch will contain a roof to better identify the entry and afford enhanced weather protection.

 

We are pleased with the opportunity to work on a residence in this established and historic area of greater Boston. It adds to our portfolio of restoring and renovating exquisite and pristine homes in affluent neighborhoods.

 

Catherine Violet Hubbard Animal Sanctuary

 

Newtown, Connecticut

 

We are privileged to be working with one of the victim’s families of the Sandy Hook School tragedy. Together we are building an animal sanctuary in their daughter’s honor.

 

The initial phase for this 34-acre property is planned to house the main sanctuary building and a small veterinary clinic. A covered colonnade with a central open gazebo will connect them both. These buildings overlook terraced butterfly gardens and the pasture beyond for a beautiful New England feel.

 

We have also planned for Community Gardens, a farm animal barn with paddocks and a Learning Barn with an outdoor amphitheater. From there is a view of a mature white pine forest, where we are planning unique tree houses.

 

The Catherine Violet Hubbard Animal Sanctuary will reflect Catherine’s compassion for all creatures. It will provide adoptive care for companion animals, refuge for farm animals and native wildlife rescue and release services.

 

Private Residence 

 

Newtown, Connecticut

 

P H Architects is working on a new residence in Newtown for a repeat client. The main portion of the house was designed with fieldstone veneer, while the other portions of the house combined a mixture of wood shingle and fieldstone. The Owners were looking for a home that looked as if it had evolved and been added to with time.

 

This design relates to the “street front” context of homes along the same historic street. It is also in the scale of the surrounding homes in the nearby neighborhoods.